Bakletters 23 Resultaten

Bakletters - De letters in de rijbak zijn bedoeld om ruiters vaste punten te geven om een bepaalde oefening op te laten zien. Ook menners maken gebruik van deze letters. Bij de beoordelingen van proeven wordt vaak op het 'op de letter rijden' gelet maar ook bij een normale rijles zijn de letters voor een instructeur een hulpmiddel om aanwijzingen te geven over waar een oefening plaats moet vinden. Het is dus altijd handig de letters duidelijk aan te geven in een rijbak. Bij Horsecheck.nl zie je direct een duidelijk overzicht wat er op het gebied van bakletters te koop is en wat de verschillende soorten kosten; oftwel het volledige online aanbod: zo wordt het zoeken naar de juiste bakletters wel heel eenvoudig!

Bakletters tijdens het paardrijden

De bakletters in een kleine 20x40 rijbak zijn, met de klok mee, A-K-E-H-C-M-B-F. In een 20x60 rijbak (gebruikt tijdens de Z-dressuur) komen daar nog de letters V, S, R en P bij. Ook zijn er letters op de middenlijn (D, X en G) maar deze worden niet met bordjes aangegeven. Tijdens de Olympische Spelen van 1920 werden de letters voor het eerst gebruikt.

Het is in de ruiterwereld een groot raadsel waarom juist deze letters als bakletters zijn gekozen en waarom ze in deze volgorde staan. Er zijn diverse speculaties over de herkomst. Zo menen sommigen dat het de eerste letters zijn van steden die door de Romeinen zijn veroverd. Ook zou het verwijzen naar de titels van adellijken of naar letters boven barakken van de Duitse cavalerie. Een andere theorie is dat de letters zijn gekozen met het oog op ruiter, jury en publiek: de letters zijn door klank en beeld makkelijk te onderscheiden.

Omdat niet alle ruiters de letters even goed kunnen lezen, maken veel maneges gebruik van een plaatje onder de letter (zoals een aap bij de A). Zo kan de instructeur toch op een duidelijke manier instructies geven en begrijpen de ruiters op welke plek de oefening dient te worden uitgevoerd.

Meer wetenswaardigheden over het gebruik van de letters lees je op Bokt.nl.

De juiste bak letter vind je bij Horsecheck

Alles op het gebied van ruiter en paard vind je bij Horsecheck en ook de bak letter die jij zoekt vind je online in ons uitgebreide assortiment. Horsecheck biedt altijd een compleet en actueel overzicht en laat zien waar en tegen welke prijs het te koop is. Handig als je nog niet weet wat je precies wil hebben of als je meer keuze wil hebben dan er in de plaatselijke winkel te koop is. Nadat je een keuze hebt gemaakt, bestel en betaal je met een paar muisklikken en voor je het weet is je bestelling al thuisbezorgd. Bij Horsecheck vind je alles en natuurlijk kun je ook voor alle soorten bakletters bij Horsecheck.nl terecht!

1
DRESSUURLETTERS 8
123 Ruitersport
€ 69,38
Dressuurletters aanvulling schroefbaar
Online Ruitershop
€ 29,90
Busse Dressuurletters aanvulling STECKBAR
Horse Top Shop
€ 39,95
Waldhausen Bakletters 20 X 40
Horse Top Shop
€ 28,95
DRESSUURLETTERS 4
123 Ruitersport
€ 34,67
Dressuurletters, Set van 8
123 Ruitersport
€ 64,42
Dressuurletters schroefbaar
Online Ruitershop
€ 54,00
Dressuurletters aanvulling Steckbar
Online Ruitershop
€ 39,90
Busse Dressuurletters SCHRAUBBAR
Horse Top Shop

Normale prijs: € 54,95

Speciale prijs: € 44,95

Busse Dressuurletters aanvulling SCHRAUBBAR
Horse Top Shop
€ 29,95
Busse Dressuurletters SCHRAUBBAR
Horse Top Shop
€ 54,95
Busse Dressuurletters STECKBAR
Horse Top Shop
€ 79,95
HKM Dressuurletters
Horse Top Shop
€ 79,95
Waldhausen Bakletters buitenbaan 20 x 60
Horse Top Shop
€ 129,95
Waldhausen Bakletters buitenbaan 20 x 40
Horse Top Shop
€ 89,95
Waldhausen Bakletters 40 X 60
Horse Top Shop
€ 44,95
Dressuurletters Voor Rijbaan
Ruiterhart

Normale prijs: € 126,40

Speciale prijs: € 107,44

Bakletters Voor De Rijbak
Ruiterhart

Normale prijs: € 126,40

Speciale prijs: € 107,44

Dressuurletters Buitenbak
Ruiterhart

Normale prijs: € 99,95

Speciale prijs: € 89,96

Bakletters Harrys Horse
De Paardenverzorger
€ 99,00
Dressuurletters voor de buitenrijbaan
123 Ruitersport
€ 79,94
Dressuurletters voor in de rijbaan
123 Ruitersport
€ 54,95
Bakletters voor de buitenbak
123 Ruitersport
€ 109,95